سیلویا آمارو
• از جمله مشکلاتی که صندوق بینالملل پول بر آن تأکید داشت، این بود که بسیاری از نهادهای معاملهکننده این داراییها «فاقد شیوههای عملیاتی، حاکمیتی و تمارین ریسک هستند».
• صندوق اعلام کرده است که مصرفکنندگان در معرض خطرند.
• علاوه بر اینها، داراییهای کریپتو «ناخواسته میتوانند راه را برای پولشویی و نیز تأمین مالی تروریسم باز کنند.»
صندوق بینالملل پول شدیداً نگران ارزهای دیجیتال است؛ دلیلش هم به ویژه اینکه بازاری نوپا با سرعتی قابل توجه رو به رشد است و مقرراتی هم پیگیرش نیست.
دادههای گردآمده صندوق بینالمللی پول نشان میدهند که ارزش کل بازار تمام داراییهای کریپتو در سپتامبر امسال، از دو تریلیون دلار فراتر رفته است... و این نشاندهنده جهش ۱۰ برابری نسبت به سطوحی است که در ابتدای سال ۲۰۲۰ مشاهده شد.
ایوان پاپاژورگیو، معاون رئیس بخش صندوق بینالملل پول، در ماه اکتبر به CNBC گفت: «فضای رمزنگاری به طور قابل توجهی رشد کرده است... فرایندی که انعطافپذیری قابل توجهی را نشان میدهد؛ اما چند تست استرس جالب توجه نیز انجام شده است.»
از جمله مشکلاتی که صندوق بینالملل پول بر آن تأکید کرده این است که بسیاری از افراد و مؤسسات مالی که در حال معامله این داراییها هستند «فاقد عملکرد قوی عملیاتی، حاکمیتی و ریسکی»اند.
بدین ترتیب صندوق اعلام کرده است که مصرفکنندگان در معرض خطر هستند و افزوده که در این فضا به سادگی «امکان افشاگری و نظارت ناکافی» وجود دارد. IMF به علاوه اعتقاد دارد که داراییهای کریپتو قدری «شکاف دادهای» ایجاد کرده و بدین وسیله ممکن است ناخواسته «راههای پولشویی و همچنین تأمین مالی تروریسم باز شود.»
نهادها و سایر مؤسسات خواستار اقدامات بیشتر برای ایمنکردن این سرمایهگذاریها شدهاند. ارزهای رمزنگاری شده میتوانند موضوعی تفرقهانگیز شوند... برخی استدلال میکنند که اینها آینده پول هستند و برخی دیگر نیز استدلالهای شبههبرانگیزتری درباره ریسکهای ذهنی خودشان مطرح کردهاند.
اینفلوئنسرهای رمزنگاری
تنظیمکننده مالی بریتانیا، FCA، در مورد ارتباط میان رسانههای اجتماعی و سرمایهگذاریهای رمزنگاری هشدار داده است.
چارلز راندل، رئیس FCA در یک سخنرانی در ماه سپتامبر گفت: «اینفلوئنسرهای رسانههای اجتماعی معمولاً توسط کلاهبرداران پول دریافت میکنند تا توکنهای جدید را براساس حدس و گمان محض جمع کنند. برخی اینفلوئنسرها نیز کوینهایی را تبلیغ میکنند که انگار حتی وجود خارجی ندارند.»
او اضافه کرد: «به سبب جدید بودن این فناوری، ما ندیدهایم که در چرخهی مالی کامل چه وقایعی رخ میدهد. همانطور که نمیدانیم این داستان چه وقت و چگونه پایان مییابد. اما مانند هر گمانهزنی دیگری باید احتمال داد که این یکی هم پایان خوشی نداشته باشد.»
کیم کارداشیان، سلبریتی که ۲۰۰ میلیون فالوور اینستاگرام دارد، اوایل سال جاری برای تبلیغ یک رمزارز در صفحه اینستاگرامش پول دریافت کرد. منتقدان تأکید کردند که جزئیات اندکی در مورد توسعهدهندگان رمزارز اترویوم مکس (ارزی که کارداشیان تبلیغش کرده) وجود دارد. کارداشیان در پست مرتبط نوشته بود: «این نه به معنای یک توصیه مالی؛ بلکه به اشتراک گذاشتن چیزهایی است که دوستانم در مورد ارز اتریوم مکس با من در میان گذاشتهاند». او به این پست هشتگهای زیادی را از قبیل #ad اضافه کرده بود که نشان میداد بابت این پست پول دریافت کرده است.
سایر کاربران رسانههای اجتماعی نیز که با تعداد بالای دنبالکنندههاشان شناخته میشوند؛ ارزهای رمزنگاری شده را در پیجهای خود تبلیغ کردهاند.
مایرون جابسون، فعال در Interactive Investor، ماه اکتبر به CNBC گفت: «ازرهای رمزنگاریای که اغلب در کنار این پستها تبلیغ شوند، هدفشان اشاعه سبک زندگی پر زرق و برق است و من فکر میکنم این ارتباط برای بسیاری جوانان مخرب باشد.»
استانداردسازی
او گفت که سرمایهگذاران باید به تبلیغات ارزهای دیجیتال توجه داشته و از اینکه ریسکهای سرمایهگذاری را در شرایط پرنوسان برای افراد توضیح دادهاند، اطمینان حاصل کنند. قیمتها حتی در طول یک روز معاملاتی نیز ممکن است کلی نوسان داشته باشند.
موضوع دیگر برای سیاستگذاران این است که جوانان علاقه زیادی به این بازار دارند و اغلب اولین سرمایهگذاری خود را روی ارزهای دیجیتال انجام میدهند. آنها از وام و کارتهای اعتباری برای این منظور استفاده میکنند.
اطلاعات انتشار یافته توسط FCA در ماه ژوئن نشان داد که حدود ۲.۳ میلیون نفر در بریتانیا ارزهای دیجیتال دارند. ۱۴درصد از این گروه برای خرید این ارزها از کارتهای اعتباری استفاده میکنند و ۱۲درصدشان هم تصورشان این است که در صورت اشتباه توسط FCA محافظت خواهند شد. اما FCA اعلام کرده که چنین مسئولیتی را نمیپذیرد.
یک نظرسنجی از ۱۰۰۰ بزرگسال در سنین ۱۸ تا ۲۹ ساله در بریتانیا در ماه ژوئیه نشان داد که ۲۷درصد این گروه از کارتهای اعتباری برای سرمایهگذاری استفاده کردهاند و ۱۷درصدشان از وامهای دانشجویی و ۱۲درصد آنها نیز از وامهایی دیگر.
موضوعی که میتواند به شمشیری دولبه تبدیل شود. چون سرمایهگذاران ممکن است در ارزهای دیجیتال خود ضرر کنند و بعد برای بازپرداخت وامها و اعتباری که برای انجام این سرمایهگذاری دریافت کردهاند، با مشکل مواجه شوند.
طبق بیان صندوق بینالملل پول، تنظیمکنندگان ملی باید سعی کنند قوانین مشترکی را در سطح جهان تبیین نمایند؛ همینطور که نظارتهای برونمرزی را تقویت میکنند؛ و از آنجا که رمزارزهای سوژههای جدیدی هستند، باید برای استانداردسازی دادههاشان نیز تلاش کنند.
IMF ماه اکتبر اعلام کرد: «زمان از اهمیت بالایی برخوردار است و اقدامی که در سطح جهانی صورت میگیرد، باید قاطع و سریع باشد... همینطور که هماهنگیهایش به خوبی صورت گرفته باشند تا امکان جریان منافع فراهم گردیده و در عین حال آسیبپذیریها را نیز برطرف نمایند.»
#روزنامه اینترنتی فراز #سایت فراز
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟